sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viime hetken paketointia

Oi, joulu on jo kahden yön päästä! Enää se ei ole se tärkein juhla, eikä öitä jouluun tule laskettua, mutta kyllä se silti on jotenkin sydämessä. Mun joulut on muuttuneet täysin siitä mitä ne joskus oli. Välillä kaipaan sitä hössötystä ja suunnittelua, mutta välillä, kuten tänä jouluna, osaan ottaa rennosti enkä välitä siitä, etten ole tehnyt juuri mitään jouluista tai edes laittanut joulua kotiin. Työt ovat vieneet suurimman osan tästä kuusta, joten stressitön joulu on enemmän kuin tervetullut.

Meillä on uusi jouluperinne, nimeltään "pollyanna" tai "secret santa". Tämä perinne on nyt jatkunut jo muutaman vuoden ja poistaa kivasti stressin siitä mitä kellekin ostaa lahjaksi. Homma toimii niin, että yksi arpoo kuka ostaa kenellekin lahjan. Ilmoittaa lahjan ostajalle, että kenelle hänen täytyy lahja ostaa. Tähän voi määritellä jonkun summan, jotta pysyy joku roti :) Sitten aattona jaetaan kaikille yksi lahja, lahjat avaamme vuorotellen, jonka jälkeen arvuutellaan, että kuka on ostanut saamansa lahjan. Hauskaa ja helppoa! Tämä käy meidän seurueelle myös hyvin, koska ei ole lapsia mukana. Kaikilla on kuitenkin jo kaikkea, joten yksi lahja riittää.

Tänään paketoin lahjoja, tässä mukana ei ole se pollyanna -lahja, ettei vaan kukaan satu sitä ennalta näkemään :) Kun ostaa keramiikkaa/posliinia, niin mua aina mietityttää, että miten sen/ne saisi paketoitua kauniisti. Olen säästänyt postituspaketteja ajatellen, että kyllä niille joku päivä on käyttöä ja tänään oli se päivä! Eli tässä siis kermakko ja sokerikko, jotka halusin kauniiseen pakettiin.


Otin siis palasen pahvia, piirsin about reunojen paikat ja leikkasin nurkkiin kolot. Sitten vain reunat ylös ja teipillä kiinni.


Lisäksi pakkauspaperia, jota tuli kaupasta mukaan ja kansi päälle. Nyt ei tarvinut enää miettiä, että miten päin paperi ja miten päin astiat ja miten tästä saa nätin, nättihän tästä tuli.


Seuraavaksi paketoin mini-albumin ja siihen löysin melkein sopivankokoisen postituspaketin. Siinä päällä oli tietenkin mun osoite ja tarroja, joten ne piti piilottaa.


Sivelin siveltimellä gessoa päälle, lisäksi verkkonauhaa-vai-mitä-se-nyt-oli, vähän kohopastaa ja pari suihkausta suihketta sabluunan läpi. Mini-albumi on pienempi kuin paketti, joten leikkasin pakkauspaperista kuvioleikkurilla kymmeniä sydämiä täytteeksi. Vähän koristuksia ja valmis!


Paketoin lisäksi viel muutaman lahjan vähän yksinkeraisemmin. Leikkasin lumihiutaleen paperista toiseen pakettiin ja toiseen tein ruusukkeen.Kaunista ja Ihanaa Joulun Aikaa Kaikille <3

2 kommenttia:

 1. Hyvää joulua sinullekin ja ihanan tapahtumarikasta uutta vuotta!

  Olen tuota ideaa ehdottanut jo pari vuotta meidän aikuisten kesken - yhdellä ystävälläni on tuo perinen käytössä kanssa - arpovat aina isänpäivänä lahjojen ostajat. No ehkä mekin joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Taru, Luovaa Uutta Vuotta sinullekin <3

   Poista

Kiitän käynnistä, kumarran kommentista:)